Tarieven

Tarieven

De tarieven mbt fysiotherapie zijn:

Zitting fysiotherapie (code 1000): € 32,00
Intake, onderzoek en behandeling na verwijzing (code 1870): € 40,00
Intake, onderzoek en behandeling na screening (code 1864): € 52,00
Toeslag aan huis behandeling (code +1): € 12,00

De tarieven mbt niet-declareerbare fysiotherapie zijn:
Fysiomassage 25 minuten: €30,00
Fysiomassage 55 minuten: €60,00
Recovery treatment 115 minuten: €110,00
Recovery treatment 115 minuten duobehandeling: €150,00

Vergoedingen

FBL Fysiotherapie heeft geen overeenkomst met de zorgverzekeraars. Toch kunt u gewoon voor uw behandelingen gewoon bij ons terecht. Na de behandeling krijgt u een factuur (per behandeling of maandelijks). Deze kunt u betalen en indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polis en zorgverzekeraar krijgt u een bedrag terug, meestal tussen de 75 to 100% van de factuur. De vergoedingen kunt u vinden op de website van uw eigen verzekeraar. 

  • Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea, Zorg&Zekerheid en De Friesland dan heeft u helaas een verwijzing nodig om de zorg (deels) vergoed te krijgen.
  • Heeft  een chronische diagnose, vastgesteld door een huisarts of medisch specialist? Dan krijgt u de medisch noodzakelijke behandelingen vergoed uit de basisverzekering, maar moet u wel de eerste twintig behandelingen aanvullend bijverzekeren.
  • Kinderen krijgen de behandelingen altijd 100% vergoed uit de basisverzekering.

Contractvrij

FBL Fysiotherapie heeft dus geen overeenkomsten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij voor onze patiënten werken en wij u als patiënt centraal zetten. Door zonder contract te werken is er alle tijd en aandacht om te kijken naar wat er nodig is. Of uw fysiotherapeut al dan niet een contract heeft met de zorgverzekeraar is geen kwestie van kwaliteit. U bent tverzekerd van een goede behandeling als uw fysiotherapeut de juiste opleiding, ervaring en registraties heeft. Uw fysiotherapeut bij FBL Fysiotherapie is geregistreerd in het BIG-register en Centraal Kwaliteitsregister.

Meer informatie

Informatie en advies over de beste vergoedingen voor fysiotherapie kunt u vinden op www.kiesbeter.nl, www.independer.nl en op de site van uw zorgverzekering. Meer informatie over vergoedingen bij contractvrije fysiotherapie vindt u hier. Wilt u meer weten over waarom ik contractvrij werk, kijk eens hier.

Afzeggen van een afspraak

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd? Geef dit dan bij voorkeur zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling door. Indien u dit niet doet, wordt alsnog 75% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Het afzeggen over verplaatsen van een afspraak kan telefonisch of via info@fblfysiotherapie.nl.

Tarieven en vergoedingen