Tarieven

Tarieven

FBL Fysiotherapie hanteert het volgende basistarief:
Zitting fysiotherapie (code 1000): € 32,00

Omdat FBL Fysiotherapie het belangrijk vindt dat er aandacht is voor de patiënt, bestaat een intake uit 50 minuten. Naast dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar uw klachten en de oorzaak hiervan, volgt tijdens de eerste zitting ook al een behandeling. De tarieven voor een intake (afhankelijk van of u een verwijzing heeft) zijn als volgt:
Intake, onderzoek en behandeling na screening (code 1864): € 52,00
Intake, onderzoek en behandeling na verwijzing (code 1870): € 40,00

Een uitgebreide tarievenlijst kunt u bij ons opvragen.

Vergoedingen

FBL Fysiotherapie heeft geen overeenkomst met de zorgverzekeraars. Toch kunt u gewoon voor uw behandelingen gewoon bij ons terecht. Na de behandeling krijgt u van mij een factuur (per behandeling of maandelijks). Deze kunt u betalen en indienen bij uw zorgverzekeraar. Bij een aanvullende zorgverzekering vergoed de zorgverzekeraar het volledige tarief of een gedeelte hiervan, dit is per zorgverzekeraar verschillend. De vergoedingen kunt u vinden op de website van uw eigen verzekeraar. Afhankelijk van uw polis krijgt u een bedrag terug, meestal tussen de 75 to 100% van de kosten.

  • Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis Achmea, Zorg&Zekerheid en De Friesland dan heeft u helaas een verwijzing nodig om de zorg (deels) vergoed te krijgen.
  • Heeft  een chronische diagnose, vastgesteld door een huisarts of medisch specialist? Dan krijgt u de medisch noodzakelijke behandelingen vergoed uit de basisverzekering, maar moet u wel de eerste twintig behandelingen aanvullend bijverzekeren.
  • Kinderen krijgen de behandelingen altijd 100% vergoed uit de basisverzekering.

Contractvrij

FBL Fysiotherapie heeft dus geen overeenkomst met zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij als fysiotherapeut voor u werken en niet voor de verzekeraar. Hierdoor is er bij FBL Fysiotherapie alle tijd en aandacht om met onze kennis en ervaring samen te kijken naar wat er nodig is. Voor ons staat u als patiënt voorop. Het resultaat en uw wensen kunnen hierdoor bij onze kliniek altijd centraal staan.

Kwaliteitsgarantie

U bent verzekerd van een goede behandeling als uw fysiotherapeut de juiste opleiding, ervaring en registraties heeft. Uw fysiotherapeut bij FBL Fysiotherapie is geregistreerd in het BIG-register en Centraal Kwaliteitsregister, en is tevens wetenschapper. Of uw fysiotherapeut al dan niet een contract heeft met de zorgverzekeraar is geen kwestie van kwaliteit.

Meer informatie

Informatie en advies over de beste vergoedingen voor fysiotherapie kunt u vinden op www.kiesbeter.nl, www.independer.nl en op de site van uw zorgverzekering. Meer informatie over vergoedingen bij contractvrije fysiotherapie vindt u hier. Wilt u meer weten over waarom ik contractvrij werk, kijk eens hier.

Afzeggen van een afspraak

Heeft u een afspraak gemaakt maar bent u verhinderd? Geef dit dan bij voorkeur zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling door. Indien u dit niet doet, wordt alsnog 75% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Het afzeggen over verplaatsen van een afspraak kan telefonisch of via info@fblfysiotherapie.nl.

 

Tarieven en vergoedingen