Recovery treatment

Wilt u even helemaal bijkomen van een stressvolle periode of herstellen van een zware fysieke inspanning, maak dan gebruik van de recovery treatment. Tijdens deze twee uur durende behandeling werkt u aan uw lichamelijk herstel door een combinatie van zwemmen, massage en sauna. Dit alles onder begeleiding van een fysiotherapeut en in een rustige omgeving met uitzicht op onze tuin met natuurvijver.

Het zwembad met uitzicht op onze tuin met natuurvijver

Hersteltraining

Het klinkt misschien een beetje gek: trainen om te herstellen. Echter herstelt je lichaam sneller met een gerichte training dan met volledige rust. Zowel door stress als zware lichamelijke inspanning krijgt je lichaam een teveel aan afvalstoffen. Dit heeft consequenties voor het mentaal functioneren en vertraagt het lichamelijk herstel. Door gericht te bewegen in combinatie met massage en sauna wordt de doorbloeding optimaal bevorderd. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en bouwstoffen aangevoerd, wat uw herstel ten goede komt.

Tijdens uw behandeling zijn er geen andere cliƫnten, tenzij de behandeling door uzelf als duo wordt geboekt.

Verwarmd zwembad

Hoewel de volgorde u vrij staat, adviseren wij te beginnen met een zwemmoment in het verwarmde zwembad (28 graden). U kunt heen en weer zwemmen of u kunt gebruik maken van de instelbare professionele zwemmotor. Op deze manier brengt u actief de doorbloeding op gang en dit geeft u de gelegenheid om onbelast te bewegen. Wanneer u zich minder prettig voelt in het water, hebben wij ook de beschikking over een loopband, een crosstrainer en een hometrainer. Tijdens uw behandeling zijn er geen andere cliƫnten, waardoor u zich in alle rust op uw herstel kunt richten*.

*tenzij door uzelf de recovery treatment als duo behandeling wordt geboekt.

De Finse sauna, ook wel heteluchtbad genoemd

Massage of sauna

Hierna kunt u kiezen of u eerst de lichaamsmassage wilt of liever even bijkomt in de sauna. Zowel een massage als de warmte van de sauna stimuleert de doorbloeding. Dit is extra prettig als u bijvoorbeeld last heeft van pijnlijke spieren. De massage wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut en duurt 45 minuten. De intensiteit van de massage wordt vooral door uzelf bepaald. Voor de sauna kunt u kiezen uit een Finse sauna of Turks stoombad.

Turks stoombad met eucalyptus voor een zuiverende werking

Persoonlijke benadering

De recovery treatment wordt door de fysiotherapeut afgestemd op uw persoonlijke situatie. Desgewenst krijgt u ook advies over hoe de lichamelijke gevolgen van stress te reduceren of over opbouw- en afbouwschema’s. De gehele behandeling vindt plaats in een kleinschalige praktijk in Best, waarbij een persoonlijke benadering centraal staat. De praktijk is eenvoudig bereikbaar vanaf de A2 en er is voldoende ruimte om te parkeren. De kosten van de behandeling vindt u bij Tarieven.