FBL In Bedrijf

Medewerkers zijn een kostbaar bezit

Wilt u ook werken aan duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? FBL In Bedrijf richt zich op de vitaliteit, de gezondheid en de inzetbaarheid van medewerkers. Onderzoek toont aan dat wanneer medewerkers geen fysieke klachten hebben en goed in hun vel zitten, dit een positief effect heeft op de productiviteit en het ziekteverzuim. FBL In Bedrijf helpt beginnende en gevorderde (pijn-)klachten te verminderen, spanning in het lichaam te verlagen en een vermoeid lichaam te herstellen. Ook worden adviezen gegeven om werk- en houdingsgerelateerde klachten te voorkomen.

Vitale medewerkers zijn uw belangrijkste kapitaal. Daarom helpt FBL In Bedrijf werkgevers die willen werken aan duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

man achter laptop

Behandeling door een fysiotherapeut

Een topprestatie vereist een topfitte geest en een topfit lichaam (Gerhard Prinsen)

Een gezond lichaam en gezonde geest zijn belangrijke factoren voor goede arbeidsprestaties. De fysiotherapeut is daarom een onmisbaar onderdeel van het vitaliteitsmanagement bij bedrijven. FBL In Bedrijf geeft fysiotherapie of fysiomassage op locatie. Bij fysiotherapie ligt de nadruk op het herstel van reeds aanwezige klachten en het voorkomen van erger. Veel voorkomende werkgerelateerde klachten zijn: hand- en polsklachten, schouderklachten en rugklachten. Bij de aanwezigheid van spanningen zonder dat dit klachten geeft, kan gekozen worden voor een fysiomassage. Een fysiomassage helpt het lichaam beter te herstellen van overbelasting en worden werkgerelateerde klachten voorkomen. 

Ook uw bedrijf kan het verzuim op de werkvloer verminderen. Een fysiotherapeut op de werkvloer is bewezen effectief om werkverzuim significant te verminderen (1,2).

mensen zonder hoofd

 

High Power Lasertherapie

High Power Lasertherapie is een techniek om met behulp van laserlicht de zelfherstellende functie van het lichaam te stimuleren. Dit proces heet fotobiostimulatie. Lasertherapie is één van de vele technieken die een fysiotherapeut kan inzetten om het herstel te verbeteren. Het is een veilige methode die al tientallen jaren wordt gebruikt binnen de revalidatie van topsporters. FBL In Bedrijf beschikt over een mobiel laserapparaat waardoor deze techniek ook op uw bedrijfslocatie toepasbaar is. De fysiotherapeut bekijkt per individu wat de beste manier is om klachten te verhelpen of te voorkomen en welke technieken hiervoor het meest geschikt zijn. Klik hier voor meer informatie.

 

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  • “Voorkomen is beter dan genezen”. Vanwege de lage drempel voor uw werknemers zullen klachten eerder worden opgemerkt en aangepakt. Dit komt ten goede van de productiviteit en verminderd ziekteverzuim.
  • Uw medewerkers hebben onafhankelijk van hun zorgverzekering, financiële situatie en/of drukke agenda toegang tot fysiotherapie op de bedrijfslocatie.
  • Uw medewerkers hebben toegang tot High Power Lasertherapie. Dit is een veilige, pijnloze en zeer effectieve techniek die uitermate geschikt is voor overbelastingsklachten aan spieren en pezen.
  • In bepaalde gevallen kan de betreffende medewerker de volledige kosten of een groot gedeelte van de kosten vergoed krijgen via de zorgverzekeraar. Vraag hiernaar als u contact opneemt met FBL In Bedrijf.

kantoorgang

 

Wat kan FBL In Bedrijf nog meer voor u betekenen?

  • Een werkplekonderzoek en het aanpassen van deze werkplek. Dit om de kans op klachten zo klein mogelijk te maken.
  • Trainingen ter preventie van de meest voorkomende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat aan. Denk aan rug- en schouderklachten en RSI. Trainingen die hierbij helpen zijn rugtraining, grondoefeningen of yoga.
  • Presentaties over gezondheidsklachten, zoals arbeids-rustverhouding, belasting-belastbaarheid of gezond oud worden binnen een bedrijf.
  • Samenwerking met fitnesscentra in de omgeving.

vrouw achter laptop werken